Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
22°
ANASAYFA Siyaset "Belediye Başkanı Aşgın Kayyum Gerilimine Sert Tepki Gösterdi!"

"Belediye Başkanı Aşgın Kayyum Gerilimine Sert Tepki Gösterdi!"

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Terörü kınamaktan ve devleti desteklemekten geri adım atmayacağını belirtti.
"Belediye Başkanı Aşgın Kayyum Gerilimine Sert Tepki Gösterdi!"

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimlerinde kayyum gerilimiyle ilgili konuştu.

Aşgın, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e verdiği cevapla dikkat çekti.

“Teröristler övülürken, devletimiz kınanırken sessiz kalamazdım” diyen Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da seçimlere katıldı ve en yaşlı üye olarak divan başkanlığı yaptı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün Hakkari'ye kayyum atanmasıyla ilgili sözlerine tepki gösteren Aşgın, teröristlere mecliste ve belediye başkanlığında yer olmadığını belirtti.

Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği seçimleriyle ilgili açıklamalarında, Çanakkale şehidi bir ailenin torunu olarak teröristlere karşı sessiz kalamayacağını vurguladı.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında açılan soruşturma ve terör suçlamalarını hatırlatan Aşgın, terörün asla kabul edilemez olduğunu ve devletin teröristlere asla müsamaha göstermeyeceğini belirtti.

Başkan Aşgın

 “Teröristler övülürken, devletimiz kınanırken, Çanakkale şehidi bir dedenin torunu olarak sessiz kalamazdım kalmadım” dedi. “Tavrımız ve duruşumuz değişmeyecektir” Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında, silahlı terör örgütünü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından dava açıldığını ve yargılaması devam ettiği için görevden uzaklaştırılarak kayyum ataması yapıldığını hatırlatan Başkan Aşgın “Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında açılan ve halen devam eden soruşturma olan bir kişinin savunuluyor olması asla kabul edilemez. Terör, insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Hiçbir devlet, terör örgütlerine müsamaha gösteremez. Bu konudaki tavrımız ve duruşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değişmeyecektir.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İl Emniyet Müdürlüğü Mayıs Ayı Trafik Faaliyetleri Bilançosu Açıklandı: 27.861 Araç Kontrol Edildi!

İl Emniyet Müdürlüğü Mayıs Ayı Trafik Faaliyetleri Bilançosu Açıklandı: 27.861 Araç Kontrol Edildi!