Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
22°
ANASAYFA Ekonomi Çorum Ziraat Odası Başkanı Çiftçileri Buğday Hastalıkları ve Böcekler Konusunda Uyardı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Çiftçileri Buğday Hastalıkları ve Böcekler Konusunda Uyardı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, çiftçileri buğday hastalıkları ve böcekleri hakkında uyardı. Önlemler ve mücadele teknikleri hakkında bilgi verdi.
Çorum Ziraat Odası Başkanı Çiftçileri Buğday Hastalıkları ve Böcekler Konusunda Uyardı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir Çiftçileri Buğday Hastalıkları ve Böcekleri Konusunda Uyardı

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçilere buğdaylarda gözlemlenen hastalıklar ve böcekler konusunda uyarılarda bulundu.

Buğday Hastalıkları ve Septorya Hakkında Önemli Bilgiler

Buğday hastalıklarının genellikle aşırı yağışların ardından görüldüğünü belirten Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, hastalıkların belirtileri ve etkileri hakkında şu bilgileri paylaştı: "Septorya hastalığı, küçük, düzensiz, kızıl-kahverengi lekeler şeklinde başlar ve yaprağın tamamını kaplayabilir. Hastalık genellikle alt yapraklarda başlar ve çevre koşullarına bağlı olarak hızla yayılabilir."

Özdemir ayrıca, septorya ile mücadelede çeşit seçiminin, ekim zamanının ve gübre kullanımının önemli olduğunu vurgulayarak, kimyasal mücadelenin de yeşil aksamın ilaçlanmasıyla gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Pas Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, pas hastalıkları hakkında da bilgiler vererek, sarı pas, kahverengi pas ve kara pas gibi farklı türlerin bulunduğunu ifade etti. Pas hastalıklarının genellikle belirli iklim koşullarında ortaya çıktığını ve uygun mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini belirtti.

Özdemir, pas hastalıklarına karşı alınabilecek önlemler arasında hassas çeşit seçimi, ekim zamanlaması, gübre kullanımının dengelenmesi ve gerektiğinde kimyasal mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Böcek Mücadelesi ve Verim Kaybı Önlemleri

Çiftçilerin son günlerde buğdaylarda özü tüketen kırmızı renkli böceklerle mücadele etmesi gerektiğini belirten Özdemir, böceklerin verim ve kalite üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini söyledi. Zirai ilaçların kontrollü bir şekilde kullanılmasının önemine değinen Özdemir, böceklerle etkili bir mücadele yöntemi izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'daki "Çocuk Evleri Sitesi" projesi yılsonu kapanış sergisi ile tamamlandı

Çorum'daki "Çocuk Evleri Sitesi" projesi yılsonu kapanış sergisi ile tamamlandı