Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
22°
ANASAYFA Yerel Çorum Valiliği, Satranç Tutkunları için Unutulmaz Bir Şölene Ev Sahipliği Yaptı

Çorum Valiliği, Satranç Tutkunları için Unutulmaz Bir Şölene Ev Sahipliği Yaptı

Çorum Valiliği'nin organize ettiği Satranç Şöleni'nde öğrenciler, açık havada satranç oynayarak keyifli zaman geçirdi. Etkinlik, satrancın popülerleşmesini ve çocukların zihinsel yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.
Çorum Valiliği, Satranç Tutkunları için Unutulmaz Bir Şölene Ev Sahipliği Yaptı

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Satranç Şöleni, öğrencilere açık havada satranç oynama imkanı sundu.

Kentte satrancın yaygınlaştırılması hedefiyle Kadeş Barış Meydanı'nda 1. Valilik Satranç Şöleni gerçekleştirildi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, satranç bilincini artırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Satranç sporuna verdiği önemi vurgulayan Dağlı, "Satranç, çocuklarımızın zihinsel ve akademik gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra zararlı alışkanlıklardan korunmalarına da yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.

Sporun yaygınlaşması için her okulda bir satranç öğretmeni görevlendirdiklerini belirten Dağlı, aynı zamanda bağımlılıkla mücadele kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu ve Yeşilay Çorum temsilciliği ile işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ise etkinlikle gençleri ve aileleri satrançla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Satrançın yaygınlaştırılmasını planladıklarını vurgulayan Çağlar, "Satranç, stratejik bir zeka oyunu olup, zihinsel egzersiz gerektirir. Bu nedenle böyle bir organizasyon düzenledik. Kuşkusuz, bunu kapalı bir spor salonunda yapabilirdik ancak toplumda farkındalık oluşturabilmek adına açık alanda gerçekleştirdik." dedi.

Vali Dağlı, Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, geçmiş satranç şampiyonalarında derece elde eden öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Şölen kapsamında müsabakalar, Vali Dağlı'nın ilk hamlesini yapmasının ardından başladı ve farklı yaş gruplarından öğrenciler gün boyunca derece elde etmek için yarışacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da Şehit Anneleri Unutulmadı

Çorum'da Şehit Anneleri Unutulmadı